För din verksamhet

Erbjudande till företag inom handel och besöksnäring i Eksjö och Vimmerby  

Nu lanseras konceptet Stjärnklappar och den omtänksamma julen i Eksjö och Vimmerby – en möjlighet för dig med verksamhet inom handel och besöksnäring! 

Kanske har du varit med på någon av aktiviteterna i Eksjö.nu:s projekt Digitalisera flera – för en hållbar framtid. Kanske har du varit delaktig i processen kring Stjärnklapparna. Kanske hör du detta för första gången? 

Oavsett bakgrund och ingång är du välkommen att använda och dra nytta av konceptet Stjärnklappar – ett ramverk för hållbara erbjudanden, kampanjer och evenemang. En stjärnklapp är en gåva, produkt, tjänst, upplevelse eller aktivitet som är laddad med extra mycket omtanke. Ett sätt att lyfta hållbara inköp och ett sätt att hjälpa kunden/gästen att göra gott i juletid! 

Exempel på vad en stjärnklapp kan vara

  • Presentkort på aktivitet som kan skapa gemensamma minnen: upplevelser, aktiviteter, guidning, övernattning, frukost, fika, middag, årskort, biljett till evenemang mm. 
  • Produkt tillverkad så nära som möjligt.
  • Produkt tillverkad i återvunnet material
  • Miljöcertifierad/rättvisemärkt produkt 
  • Produkter i komposterbara material 
  • Försäljning där delar av summan går till välgörande ändamål 
  • Tjänst som syftar till att ha hand om saker man redan har 
  • Second hand 
  • Personal shopper 

Dessa exempel har tagit fram i samarbete med handlare och besöksnäringsföretag. Du behöver såklart inte uppfylla alla dessa kriterier för att ta fram en stjärnklapp.  

Du som kan erbjuda något av ovanstående är fri att marknadsföra produkten som en stjärnklapp i dina egna kanaler. Du väljer själv om du vill ta fram Dagens stjärnklapp, Veckans stjärnklapp eller kanske en eller ett par stjärnklappar som finns under hela julhandeln.

Markera utvalda varor/tjänster med stjärnklappsetiketter. Här är en enkel guide för fysiska produkter. För digitala produkter, för användning i sociala medier och ev. printat material finns digitala etiketter att ladda ner längre ned på sidan.

Tagga @stjarnklappar på Facebook och Instagram och använd #stjarnklappar så kommer ditt inlägg med i flödet på webbportalen. Följ och gilla @stjarnklappar på Facebook och Instagram och glöm inte att gilla och dela varandras inlägg för större genomslagskraft!

Fysiska etiketter att klistra på den inslagna stjärnklappen finns från och med fredag 25 november att hämta på Carlos i Eksjö, Eksjö museum, Björkas Nytt & Bytt samt Vimmerby turistbyrå. Här kan du också hämta ett enkelt butiksmaterial för uppskyltning i butiken.

OBS! Det är viktigt att etiketten enbart används på de stjärnklappar du valt ut enligt förslagen ovan.

Nej, det är helt kostnadsfritt att använda konceptet.

Märkningen med Stjärnklappar-symbolen är ett sätt för er att lyfta fram produkter och tjänster som ni tycker förtjänar att extra uppmärksammas för att de gör gott. Det är också ett sätt att hjälpa era kunder göra hållbara och omtänksamma val i julhandeln.

Stjärnklapp-märkningen är en första del i en större, långsiktig satsning för att lyfta vintersäsongen i Eksjö och Vimmerby med betoning på hållbarhet och omtanke. Målet med den övergripande satsningen ”Stjärnklapparna” är att skapa lokal gemenskap och synliggöra butiker och besöksmål i vårt område för att driva trafik till handel och besöksnäring samt bidra till platsutveckling. 

På sikt finns fler aktiviteter på gång inom ramarna för konceptet ”Stjärnklapparna” som t.ex.  lokala välgörenhetsinsatser, en digital skattkarta och andra arrangemang. Det finns även tankar på att skapa en lokalt producerad julkalender.

Ja, stjärnklappssäcken kommer att knytas ihop på en kvällsaktivitet för handlare och besöksnäringsföretag i samband med Tjugondag Knut. Då summerar vi projektet, korar årets bästa Stjärnklapp, gör en omvärldsspaning och tar sikte på den spännande fortsättningen! Mer information kommer men notera gärna redan nu 9 januari 2023 kl. 18-21 på Filmbyn Småland, Mariannelund.
Anmäl dig här: https://esmaker.net/nx2/s.aspx?id=3c68825aecae

Stjärnklappar är ett koncept för handel och besöksnäring i Eksjö och Vimmerby som har tagits fram inom ramen för projektet Digitalisera flera. Projektägare är Eksjö.nu.

Du är välkommen att kontakta:

Projektägare
Helén Lindqvist, vd Eksjö.nu
helen.lindqvist@eksjo.se

Projektledare
Carina Eldåker & Carina Engqvist
info@cyklaifilmlandskapetsmaland.se

Ladda ner material

Här kan du ladda ner logotyper m.m. som funkar för att använda i digitala sammanhang (sociala medier, webb, office-program osv).

Symbol
Stjärnklapp 2022 (png)

Stjärnklapp 2022 (jpg)

 

Här hittar du filer som används för trycksaker (affischer, kläder eller liknande).

Symbol
Stjärnklapp 2022 (eps)